www.pcmadd.com

7 decembrie 2009

băi gunoaielor!!!

Da, voi ăia ce contestaţi dreptul de vot al românilor plecaţi dincolo. Beliţi ochiu şi înclinaţi capul. Unul dintre ăia pe care îl contestaţi voi că a votat şi v-a schimbat viaţa, poate e asemeni lor.

14 comentarii:

Ioana C. spunea...

Românii din străinătate sunt buni numai când pompează bani în economia românească, în rest îi hulim.

Marius Moldovan spunea...

Sunt unul dintre gunoaiele care contesta dreptul de vot al celor ce nu traiesc-muncesc-platesc taxe in Romania. Si sunt convins de apartenenta ta la acelasi grup daca scorul ar fi fost exact pe dos.
Nu vreau sa inclin capul, este o lume libera, si daca tara nu iti mai da satisfactia ceruta, esti liber sa pleci in Honolulu. Nu mai contribui la bugetul tarii, nu mai ai drept de vot. Simplu si eficient, nu stiu unde e partea complicata.
Iar exemplul tau ma lasa rece. L-am vazut la stiri, si mi-as paria viata, ca in afara de anturajul foarte apropiat, nu stie nici necuratu ca a venit la un moment dat, acu 20-30 ani, din Romania.
Sunt convins ca daca ai incerca sa "echilibrezi" balanta, ai gasi sute de mii de rromani, plecati cu afaceri prin intersectiile din Paris, Roma, Londra, care ii anuleaza primului exemplu toate meritele.
Asa ca, atata timp cat traim intr-o tara libera, "gunoaiele" au dreptul sa-si exprime opinia, fara jigniri demne de presedintele iubit(nu si ales, pe teritoriul tarii).
Hai pa!

dennis spunea...

nu cred ca cineva contesta dreptul de vot al diasporei, daca geoana iesea presedinte. s-au gasit vesnicii antenisti sa iasa cu aberatia asta. in fine, cat despre taxe: banii care intra in tara, aia cumpara ceva. iar TVA care e 19% e o taxa care merge catre stat. fiecare suta de euro intrata in tara reprezinta 19 euro pe care ii ia statul. QED

dennis spunea...

Marius: inca ceva. nu esti un gunoi, esti doar un om care se uita prea mult la antene (parerea mea)

Anonymous spunea...

Iar conduce un alcoolic tara nu e nimic de capul lui

dennis spunea...

to Anonim: din betie se mai trezeste omul. din prostie...mai greu

Marius Moldovan spunea...

Crede-ma ca niciodata nu a gandit altcineva pentru mine. Nici antena, nici realitatea. Poti sa-i spui lucrul asta unui personaj usor de manipulat. Mie imi place sa fiu informat, si atat. In rest gandesc singur. Si pot sa-mi argumentez convingerile. Sustin ce am scris mai sus de multa vreme, nu de azi de dimineata, ci chiar din 2004. Consider ca fiecare trebuie sa isi poata hotari soarta locului in care traieste, nu mai mult. Daca ai ales sa fii emigrant-imigrant, iti asumi anumite lucruri, printre care restrangerea unor drepturi, pana cand vei fi capabil sa le adopti pe cele ale tarii unde te muti.

dennis spunea...

completare: inainte sa se vorbeasca la antene

dennis spunea...

Marius: daca tu vii cu dovezi ca tu te-ai gandit la asta cu "restrangerea drepturilor pe motiv ca nu platesc taxe in tara" imi scot palaria in fata ta.

Marius Moldovan spunea...

Te invit la mine la birou, am vorbit de chestiunea asta luni de dimineata.
Nu doar ca nu platesc taxe, ei nu fiinteaza in tara asta. Majoritatea celor ce voteaza afara, isi petrec 2-3 saptamani aici. Foarte multi nici macar nu mai stiu unde este Romania pe harta, la figurat, au ani buni de cand nu au calcat aici. Alegerile nu sunt pe vecie, se refera la o perioada bine delimitata. Asadar, daca tu nu traiesti in Romania intr-o anumita perioada de timp, du-te-n pastele ma-tii si voteaza acolo unde respiri oxigenul(daca ai dreptul), si unde nu te-am trimis eu, sau rahatu' asta de tara, si lasa-ma pe mine, in calitate de "fauritor de codoi" aici, sa-mi decid soarta, bine, prost, asa cum stiu.
De ce votul meu este egal cu al unui cetatean roman din Chicago, care nu a mai calcat in Romania de 20 de ani? Este parerea mea, nu trebuie sa fie general valabila. Tocmai asta face democratia.

Marius Moldovan spunea...

completare: exista in rep.moldova, spre exemplu, vreo 8-9 mii de persoane care au votat. aceste persoane au primit cetatenia romana la cerere, pe baza faptului ca au avut stramosi romani. majoritatea dintre ei nici macar nu au fost in romania vreodata. este corect sa-mi voteze presedintele ? mie imi vine greata din nou, si nici macar nu-s insarcinat.

dennis spunea...

franta isi trateaza cetatenii la fel indiferent daca traiesc in hexagon, fie ca locuiesc in ceva colonie de la mii de km distanta. asta e democratie si sutinerea dreptului cetateanului.

e alegerea lor daca voteaza sau nu. atat timp cat statul ii recunoaste ca cetateni (ei avand cetatenie) au acest drept

Marius Moldovan spunea...

franta stie sa-si organizeze alegerile decent, si intern, si extern, fara autocare si oferirea de bani celor ce stau la coada sa voteze in ambasade.
cam cati cetateni ar parcurge sute de km pana la sectia de votare, fara sa fie "ajutati"? nu cred ca se aduna 150000, poate ca nici jumatate. si cam cat de proasta trebuie sa fie strategia unui partid ca psd sau pnl, de a nu avea nici macar un reprezentant in sectiile din strainatate?

dennis spunea...

Marius: era vorba de dreptul respectat de franta tuturor cetatenilor, nu de modul in care stie sau nu sa isi organizeze alegerile. nu cred ca asta e un criteriu pt o tara de a acorda sau nu dreptul cetatenilor sai din alte state, in functie de capacitatea de a-si organiza alegerile

Trimiteți un comentariu

Acum e randul tau: