www.pcmadd.com

14 iunie 2010

Weekend de foc

A fost cald. Chiar foarte cald. Ne gandeam ce sa facem sa mai scapam de aerul fierbinte irespirabil. Prima solutie: gradina botanica. Speram ca umbra facuta de arbori sa ne fie aliat in lupta cu zapuseala. La fel au crezut si altii. Gresit! A fost doar frumos.







Poate ar fi fost altfel daca eram un nufar.


O alta varianta era fantana arteziana din Piata Avram Iancu, dar nu am vrut sa incurcam sarbatoarea celor de la U Cluj.

 
Ne-am gandit ca poate la altitudini mai mari aerul va fi acceptabil, asa ca ne-am indreptat spre Tarnita. Locul este superb, privelistea te face sa iti doresti sa nu te intorci in oras, dar aerul era la fel de fierbinte.



Ne-am dat seama ca la suprafata nu avem nici o sansa sa ne racorim, asa ca am ales ultima solutie pe care o aveam la indemana: Salina Turda.


La 1200 m in subteran temperatura este de 10-12 grade, iar lumea era imbracata ca de toamna.


Ne-am urnit greu din loc cand a trebuit sa ne intoarcem acasa, dar nu puteam ramane o vesnicie in salina. La suprafata am gasit aceeasi temperatura ridicata din cauza careia am intrat in adanc.


Spre seara natura s-a gandit sa ne racoreasca, din pacate cu grindina.


Voi cum v-ati racorit weekendul asta?

Posted by
Dennis

4 comentarii:

Rares Mihnea Cojocaru spunea...

Intradevar este cald.A fost si mai cald.Stiu sigur acum cativa ani ca erau chiar 45 de grade.

Voie buna.!

yuri spunea...

Eu nu m-am răcorit weekendul ăsta :( Ieri mi-a fost foarte rău din cauza căldurii...starea s-a menţinut pe poziţii până azi...

Montesquieu spunea...

Lasa ca va fi si mai cald in curand... :-P

VictorCh spunea...

Rares Mihnea Cojocaru: Asa este, DAR: 1. Nu la data asta din an (prima jumatate a lunii IUNIE - nu iulie), si 2. Nu temperatura crescuta atat de necrutator de brusc, de rapid, dupa o perioada atat de racoroasa vreme atat de indelungata (pana intr-atat de tarziu) incat spre sfarsitul lui mai in casa era inconfortabil seara si dimineata daca nu "dezmorteai" putin atmosfera cu oarece sursa de caldura (eu - cu foc in teracota).

Trimiteți un comentariu

Acum e randul tau: