www.pcmadd.com

2 iunie 2010

Hai cu trenul

L-am auzit acum pe I.Mantescu, care este ceva pe la CFR, care a spus ca salariul mediu brut de 2200 pe luna nu este mare comparativ cu ceferistii tarilor vecine. Ma intreb, de ce nu zice nimic in legatura cu viteza cu care circula trenul in Romania comparativ cu tarile vecine?

Posted by
Dennis

5 comentarii:

Ionut spunea...

sa mor de nu inteleg asta cu salariile. eu am ramas uimit cand am aflat ca un jandarm din ala de impreuna cu toata familia au 12 clase .. din aia de umbla pe strada cu unu cu cascheta are 19 mil ... cum 19 mil!? Nu am nimic cu ei, sa fie sanatosi, e aiurea sa-ti reproseze cineva ca tu castigi prea mult ... dar in comparatie cu altii?

ar trebui sa fie niste prioritati.

pentru o tara, sa poate face orice e nevoie de 2 lucruri:

1. oamenii sa fie sanatosi
2. oamenii sa fie destepti

Cu astea 2 poti fi ca tara orice, dar fix in ordinea asta. Poti avea si barmani si zugravi si ingineri si orice ...

Cum se face ca un medic rezident si un prof debutant au 820 lei in mana? dupa ani de scoala ...

nu-mi pasa restu cat castiga, sa ia miliarde, dar tocmai astia din toti bugetarii sa ia cel mai putin?

ce pretentii sa ai de la sport ca romania e condusa de macedonia daca ai fotbalisti bolnavi si fragili si mai ales prosti?

si iar, nu am nimic cu apararea si internele, dar sa iesi si la pensie la 45 de ani .. da-o-n ma-sa de treaba!

conteaza justitia, apararea .. dar sunt secundare, daca lumea e bolnava si proasta chiar nu mai conteaza restu!

Scuze pt commentul lung si usor ifftopic dar avea de mult asta pe suflet si nu stiam unde s-o zic!

dennis spunea...

noi te mai asteptam. am facut o pagina speciala si pentru asa ceva. acolo poti scrie ce vrei, cand vrei, cui vrei...

machiaveliq spunea...

Facem noi 7 ore pana la mare (din Bucuresti)... facem.

dennis spunea...

Ionut:
de medicii debutanti nu zic nimic, pentru ca nu stiu ce program au ei.
in schimb un prof debutant, cred ca are maxim 6 ore pe zi si un concediu de vreo 4 luni pe an in care este platit. daca faci un calcul simplu o sa iti dai seama ca el este in avantaj fata de unul care baga 8 ore zilnic cu un concediu de 22 zile pe an.
sportul este ultimul care ma intereseaza. ca fac cinste romaniei? posibil, dar inca nimeni nu a dat cinste nici unui roman de rand pentru ca nationala, bute sau oltchim rm.valcea au avut rezultate. ei isi fac meseria pentru care iau bani frumosi. nu o fac moca sa fiu nevoit sa fac plecaciuni in fata lor. ma doare fix in cur de sport si sportivi. nu o sa stau sa le plang de mila.
sunt multe categorii care sunt prost platite si multe la care lucrurile stau pe dos. ideea e ca unii fara altii nu putem sa ne desfasuram activitatea. medicul fara fabrica de echipamente medicale, fabrica fara energie si transport, transportul fara drumuri si combustibil...etc. nu poti fi destept, frumos si sanatos fara multe alte chestii.
eu as zice ca energia e cea mai importanta, pentru ca fara ea multe lucruri nu ar exista. adica ar exista, dar la un nivel inferior.
dar fiecare cu domeniul de activitate.
dreptatea e undeva la mijloc, ca de fiecare data ;)

georgevalah spunea...

Cineva spune ca "trebuie sa existe prioritati"... Tocmai, exista! Distribuirea neuniforma si cu precadere intr-o anumita "ramura" indica ..."prioritatile" ! In cazul nostru: servicii secrete, politie. Ultimele pe lista sunt cele de care beneficiaza "omul": sanatate, invataura. Ce nu e clar? Aaaa...ca "unii" gandesc ca "statul" e spre folosul "cetateanului", de, chestie de "wishful thinking", sau..ce ne-am dori ! Cat despre trenuri...ele circula TOT dupa program si ordine, nu dupa voia fiecarui mecanic de locomotiva... Chiar daca unii au impresia ca acesta e "singurul" din cabina...

Trimiteți un comentariu

Acum e randul tau: