www.pcmadd.com

3 iunie 2010

O alta forma de protest

Excesul de zel. Cica asa vor sa protesteze functionarii publici. Vor sa fie mult mai atenti la actele care urmeaza a fi depuse sau completate, astfel incat durata de rezolvare a unei solicitari sa fie cat mai mare. Parca imi pare rau ca nu am treaba in perioada asta la ei.
M-as pregati si eu pentru o sedere mai lunga la ghiseul administratiei publice. Astfel inainte sa ajung la ei, as manca o ciorba de fasole cu ciolan si ceapa multa, sa pot protesta si eu la protestul lor. 

Posted by
Dennis

9 comentarii:

Ionut spunea...

alta metoda mai inspirata de a protesta, n-au gasit?

achilianu spunea...

Bun asa! :P
sanatate...

machiaveliq spunea...

:))) O da! I-ai scoate în stradă!

Elza spunea...

adevarul este ca de disperare lumea nu mai stie cum sa reactioneze. e trist...

VictorCh spunea...

Partea proasta (la forma DUMITALE de protest) este ca ar fi mult mai eficace... olfactiv si sonor impotriva "colegilor de suferinta" care stau la coada alaturi de dumneata decat impotriva functionarului de dincolo de geamul care de obicei il desparte de solicitanti.

dennis spunea...

VictorCh:
pai pentru cel de la ghiseu e ceapa (sau pot folosi si usturoi), iar printr-o miscare invatata la chimie se poate directiona olfactiva si spre functionar
sa stii ca este permisa adresarea la pers II-a singular :P

VictorCh spunea...

Pronumele de semi-reverenta "dumneata" (un fel de struto-camila, caci exprima un fel de "respect condescendent" (!) ) se foloseste cu persoana a doua singular, caci deriva de la "domnia ta", spre deosebire de "dumneavoastra" care deriva din "domnia voastra" si deci implica necesitatea utilizarii persoanei a doua plural.
Pt mine utilizarea acestui mod de adresare este o deformatie profesionala - poate reiau alta data subiectul, ca-i "poveste lunga" si la ora asta nu mai am nici chef si nici suficienta energie pt asa ceva.

dennis spunea...

VictorCh:
ok, este alegerea ta. exprimarea este cat se poate de libera aici

VictorCh spunea...

Pt a reusi sa procedez altfel (inainte de a ma simti suficient de "de-al casei" pt a adopta tutuiala in mod automat, oarecum instinctiv) ar trebui sa fac un intens efort constient de vointa, ceea ce mi-ar rapi din placerea vizitarii blogului (mai precis - a comentarii, dar eu nu sunt o fire care sa se simta bine daca nu reactioneaza la ce-mi place, sau la ce nu sunt de acord).

Trimiteți un comentariu

Acum e randul tau: