www.pcmadd.com

7 iunie 2010

Logica citynews.ro/cluj


 Pentru o garsoniera de 40 metri patrati, valoarea certificatului poate costa intre 3200 si 4800 euro, iar pentru un apartament de 100 metri patrati poate sa ajunga la 300 euro. Logic, nu?

Voi ati inteles altceva?

Posted by
Dennis

4 comentarii:

Ionut spunea...

Da! E logic, nu stiu ce nu ai inteles!

Pai e normal sa coste 80 - 120 euro/m2 la garsoniera decat 300 euro tot apartamentul de 3 - 4 camere! De ce? Pai salariile se taie cu 25% in timp ce pensia doar cu 15%, deci batranii care stau in garsoniere au mai multi bani, deci sa plateasca! ;)

dennis spunea...

Ionut:

pensionarii au apartamente cu minim 2 camere, iar unii din ei de asta nu isi permit sa plateasca intretinerea. daca ar renunta la el si s-ar muta in garsoniera, ar economisi la intretinere si le-ar ramane si bani de trai. dar daca romanul are intiparit in minte cum sa plec eu din el dupa ce am muncit o viata intreaga pentru el? atunci stai acolo si plange-te ca nu iti ajung banii

VictorCh spunea...

In vederea intocmirii acelui certificat, se deplaseaza cineva la fata locului si face oarece masuratori de transmitere de caldura in mai multe puncte in fiecare incapere, probabil pe fiecare perete exterior?
Daca nu, si daca este doar o hartoaga care este data doar formal (ca la romanica), nu vad nici un argument pt care pretul sa fie diferit la diferite marimi de apartament, ca-i TOT doar o intocmire de inscris.
Iar daca da, nu vad absolut nici un motiv ca aceasta corelare sa fie facuta cu suprafata locuintei, in loc sa fie facuta cu suprafata peretilor exteriori (acolo unde se fac masuratorile).
In fapt, e doar o alta modalitate de a mai "trage" niste bani de pe proprietarii de locuinte.

Cat despre mutatul batranilor la garsoniera - de la o varsta incolo mobilitatea gandirii scade atat de mult incat ti-e mult si sa te muti in alta camera din acelasi apartament (si chiar si sa schimbi aranjamentul mobilei in aceeasi camera), ca noaptea cand te scoli pt necesitati firesti esti dezorientat si risti sa intri in dulap in loc sa intri in baie. Pai in apartament nou simti ca MORI pana sa te reinveti cu noua ordine din casa... Si nici nu mai ai acces facil la aceiasi vecini, la aceleasi magazine, nici usile nu mai sunt in aceleasi locuri, nici soarele nu mai bate la fel in casa, nici zgomotele nu mai sunt cele familiare - lumea devine deodata un loc de-a dreptul inspaimantator!
Doar PUTINA rabdare sa aveti si veti constata si voi "pe pielea voastra" cam cum e. (Sa stiti ca nu gresea bunica-mea, fie iertata, cand spunea: "ZILELE trec greu, ca ANII - ASA zboara...")

VictorCh spunea...

P.S. Probabil ca (logica mea "spune" ca) textul incriminat ar fi trebuit sa fie cam de forma:
"Un certificat energetic, calculat pentru o garsoniera, poate costa intre 80 si 120 de euro, in functie de numarul de metri patrati. Pentru o locuinta mai mare, ca de exemplu un apartament cu trei camere, de 100 de metri patrati, certificatul poate sa ajunga si la pretul de 300 de euro."
Un cost de aprox 3 euro per metru patrat nu mi se pare prohibitiv (desi - pt pensionarii nostri, care nici medicatia strict necesara nu si-o pot asigura...), dar (cu exceptia intentiei ca acest tarif sa constituie un fel de penalizare pt detinerea unei locuinte in proprietate) nu inteleg ratiunea pt care tariful pt eliberarea respectivului document sa fie proportional cu suprafata apartamentului in loc sa fie suma fixa, sau eventual sa fie proportional cu suprafata peretilor exteriori.
(FEREASCA SFANTUL ca acest certificat sa coste intr-adevar zeci (spre o suta) de euro per metru patrat suprafata, ca MAJORITATEA proprietarilor de apartamente AM PUS-O! Da' NICI nu vad posibil ca eliberarea unui asemenea act sa coste dublu sau triplu fata de costul izolarii termice a aceluiasi apartament! Desi-i... la Romanica-a...)

Trimiteți un comentariu

Acum e randul tau: