www.pcmadd.com

16 iunie 2010

La cirese

-Hai sa luam si noi cirese, imi zice, tragandu-ma de mana spre chiosc. Uite sunt 5,5 lei kg.
-Buna ziua.
-Buna ziua. Vrem si noi 1 kg de cirese, va rugam!
-Capsuni nu va pun?
-?!? Care parte din 1kg de cirese nu a inteles-o? zic in gand
-Hai luati ca sunt ultimele pe anul asta!
-Multumim, vrem doar cirese.
-Va pun si visine? intreaba nenea, in timp ce indesa ciresele in punga.


-Bai asta e cretin? Nu intelege romaneste? zic mai incet sa ma auda doar prietena mea.
-Nu, doar cirese, ii raspunde.
Le pune pe cantar. 1,325 kg.
-7,30 lei, zice tanti de la casa.
-Sa fie de 6 lei, zice prietena mea.
-Dupa ce le-am pus in punga?!? replica nenea vizibil iritat.
-Hai sa mergem, i-am zis eu luand-o de mana. Sa-si bage manance ciresele.

Stiu ca am gresit. Trebuia sa imi cer scuze ca a pus din greseala mai mult decat am cerut si mi-am permis sa refuz oferta lui. Nu inteleg de ce s-a mai chinuit sa le mai masoare cu mana, din moment ce pentru el cerintele noastre au reprezentat o cantitate neglijabila? Tebuia sa puna toata lada pe cantar si sa zica acum daca le-am cantarit, luati-le!

Posted by
Dennis

12 comentarii:

yuri spunea...

Nu te duci prea des la piaţă, nu? :) Aşa fac toţi vânzătorii...toţi pun mai mult decât ai cerut în speranţa că le spui "lăsaţi aşa".
Tu te duci şi ceri 1Kg de roşii şi ei te întreabă dacă nu vrei castraveţi, ardei, ceapă...etc. Aşa îşi fac ei vânzare...sunt mulţi oamenii care nu refuză "ofertele" lor.
Cât nenea din "poveste"...ăsta a fost mai enervant decât restul, eu nu aş fi plecat de acolo fără să-i spun vreo 2 ca să mă răcoresc :D

Montesquieu spunea...

LoL
Sa vezi ce negociez cu ei cand ajung pe la piata. Ii terorizez psihic pentru 50 de bani :-))))))))))

realbadpisy spunea...

cunosc fenomenul...eu asera am fost sa iau cirese, da!! am ajuns acasa si cu nectarine si o felie de pepeme!

dennis spunea...

daca o fac elegant si isi atrag clienti si isi sporesc vanzarile, jos palaria! daca sunt si nesimtiti si prost crescuti, valea!

Ionut spunea...

Cum dai tu numai peste astia nu stiu! :))

VictorCh spunea...

Pe de o parte, nu fiecare e "facut" pt a fi comerciant, si bunul-simt nu e conditie eliminatoriept practicarea indeletnicirii.
Pe de alta parte, probabil ca la MULTI alti clienti "manevrele" lui "tin", si - cu tupeul asta - nu-i exclus sa-si multiplice incasarile pe seama clientilor cu putin prea mult bun-simt.

VictorCh spunea...

Ionut: CU CERTITUDINE - NU "numai peste astia" "da", dar - in mod firesc - remarca doar ceea ce este iesit din comun. (DUMITALE cum ti s-ar parea un articol de blog in care sa fie descrisa o banala cumparare de produse alimentare?)
Si - TOT cu certitudine - nu este nici singurul care "da peste" "astia", dar - din pacate - unii se sfiesc sa-i declare in fata unui asemenea cetatean ca-i nesimtit (chiar daca ASA considera), altii pur-si-simplu nici nu baga in seama acest gen de intamplare (fie ca le este indiferent, fie ca ALTELE sunt preocuparile lor), altii il "penalizeaza" in acelasi fel dar nu descriu "faza"...

Ionut spunea...

@ VictorCh: Sa stii ca si `banalitatea` are frumusetea ei! :)

Cum ar fi fost super sa citesc o bamala descriere a cumparaturilor din piata, m-ar fi relaxat, ba chiar as fi aflat si niste preturi dintr-o alta regiune a tarii! :)

Eu am remarcat un fapt, acela ca des da peste asemenea indivizi. Si eu mai dau peste doamne secretare nebune sau ciudati de se baga in fata mea pt ca ma vad mai prost imbracat sau ma considera cantitate neglijabila (exagerez intentionat, daca s-ar fi intamplat muream cu el de gat la cat de labil psihic sunt) dar nu am parte de asa ceva ... zilnic, nici macar saptamanal! :D

Ionut spunea...

*cred ca ar fi fost ...

* banala

In fine, n-are rost sa intram intr-o polemica, desi asta pare sa cauti prin folositea exagerata a caps lock`ului si citarea cuvintelor mele ... bine, tu esti eruditul si cel ce stie sa aprecieze adevarata valoarea a unei postari!

VictorCh spunea...

1. Scuze, intentia mea nu fusese (in nici un caz) aceea de a te ofensa (mai ales ca - din cat am putut sa te cunosc prin net - te apreciez mult). "Am inteles aluzia" cu labilitatea psihica, si pe viitor ma voi abtine de la a te mai... contraria (direct si anume pe dumneata - nu am ce face daca eventual te vei simti deranjat de comentarii pe care nu ti le adresez anume dumitale).
Sunt relativ incepator (si deci nepriceput) in mediul virtual, si anterior nu avusesem experienta scrisului (nu prea folosisem nici macar genul epistolar), astfel incat e foarte posibil sa ma exprim intr-un mod... nu foarte agreabil (fie pt ca pare pretios, fie din alte pricini). Intentia mea (folosind majusculele) fusese doar de a preciza CUM anume gandisem eu accentuate frazele - crezi ca gresisem, si/sau ca ar trebui ca ALTFEL sa fi procedat?
2. Nu este exclus sa ai dumneata dreptate, si - daca e scrisa cu har - si descrierea unei zile de cumparaturi obisnuite sa fie atragatoare. Eu incercasem doar sa arat ca - dupa parerea mea - mai degraba atrage atentia neobisnuitul, insolitul, (decat banalul), stimuland astfel "pofta de a scrie". (Presupun ca mai bine m-as fi abtinut de la a-mi exprima parerea asupra unui subiect - scrisul (ca scriitura, nu ca activitate mecanica) - care in viata reala MIE nu imi este familiar, si sa fi lasat asta mai degraba in seama expertilor in domeniu.)

Ionut spunea...

subtil, subtil! :)) scrisul e ca si sarutul ... nu trebuie sa-ti explice cineva cum e, pur si simplu stii ce sa faci ... iar dvs va pricepeti mai ceva ca ... hmmm ... casanova? :)

o seara buna, eu ma retrag in depou!

VictorCh spunea...

1. Trecere la adresarea cu pluralul de reverenta consecutiva unei critici atat de acerbe - care nici macar nu fusese combatuta? Interesant... Se pare ca opinia mea initiala referitoare la dumneata incepe sa capete substanta... (Doar poate nu ti-ar fi inutila NICI dumitale o etapa de constientizare a analizei inainte de formularea publica a unei critici mai inversunate.)
2. Comparatia aleasa pt scris e interesanta, pertinenta, draguta si neobisnuita (majoritatea lumii ar fi ales alt termen de comparatie), si mai e si adevarata. Intocmai ca si scrisul, si sarutatul poate fi deprins (sarutul ESTE totusi deprins si nu innascut, instinctiv, caci altfel n-ar exista culturi si civilizatii - fie ele cat de putine, de putin raspandite si de reduse ca numar de membri - care sa nu-l practice; a propos - stii originea obiceiului sarutatului femeilor pe buze in civilizatia noastra occidentala?) relativ foarte usor (repede si fara mari eforturi) - si TOT repede si usor ajunge la o calitate mediocra, satisfacatoare pt incepatori si pt nepretentiosi, dar ulterior necesita (PE LANGA inzestrare nativa) si atenta perseverenta si bunavointa (daca nu cumva inclinatia nativa frizeaza geniul) pt a se rafina si a progresa, dobandind un nivel calitativ care sa satisfaca si exigentele cunoscatorilor - si eu aceasta rafinare n-am dobandit-o inca (altfel - intrucat nu sunt (sper) chiar... "drastic limitat" (intelectual) - ar fi fost greu ca intr-o viata de om sa nu fi invatat CHIAR DELOC macar cate ceva despre exprimarea corecta, precisa si eficienta).
Multumesc pt intelegere si ingaduinta (si pt necesarul - si corectul - "pas inapoi").

Trimiteți un comentariu

Acum e randul tau: