www.pcmadd.com

10 iunie 2010

In taxi


Pe vremea cand eram in Oradea, am avut cea mai simpatica aventura taximetristica (asta-i un fel de Costi Ionita nu?). Sa continui...



Ma grabeam sa ajung in celalalt capat de oras si cum nu aveam timp sa stau sa cumpar bilet, sa astept tramvaiul, m-am indreptat spre un taxi. Urc, nenea da muzica maneaua mai incet, se intoarce spre mine si ma intreaba:
-Unde doriti sa va duc?
-In capat la Nufarul, la Lukoil.
-Am pornit, zice el. Va deranjeaza manelele?
La cat eram de nepasator la ce se intampla in jurul meu, in afara faptului ca trebuia sa ajung cat mai repede la destinatie, altceva nu ma interesa. Ii zic:
-E alegerea dumneavoastra. E mai bine ca soferul sa se simta bine in masina, pentru ca de el depinde siguranta pasagerului, in acest caz a mea.
Ma uit in oglina retrovizoare la ochii lui care se facusera mari de uimire. Apoi a dus mana spre cd-player. Imi zic acu' sa vezi minune de salam guta. Spre surprinderea mea, a oprit galagia si pana sa cobor singurele lui cuvinte au fost X lei va rog. Multumesc! Sa aveti o zi buna!


Posted by
Dennis

8 comentarii:

'mnealui spunea...

Cu multi, multi ani in urma, am fost si eu taximetrist. Multi clienti ma intrebau: da' manele n-ai, frate?

Montesquieu spunea...

Apreciez cand taximetristul nu imi povesteste viata lui sau a familiei sale ci tace si conduce.
Si daca are manale, il rog sa inchida muzica.

skykery spunea...

Daca sunt singur in taxi, imi place ca soferul sa imi povesteasca , sa glumeasca, nu am pretentii la muzica cat timp el e atent la trafic .

machiaveliq spunea...

:)) pe mine mă omoară taximetriştii tăcuţi.. prefer să bage ce muzică vrea el dar să vorbească. Au flerul lor taximetriştii şi e păcat să nu asculţi ce le debitează mintea :D

yuri spunea...

Am trecut printr-o întâmplare similară zilele trecute...tipul aveam cam 25 de ani şi spune din senin "ce muzică are şi prietenul ăsta al meu". La cât de pierdută în lumea mea eram la ora aia abia dacă am înţeles la ce se referea.
După care m-a întrebat dacă mă deranjează, i-am zis DA şi a pornit radioul :)

VictorCh spunea...

In calitate de actual taximetrist, va pot confirma diversitatea de pareri (evidentiata si de diferentele intre comentariile la acest articol) pe care le au atat clientii, cat si soferii. Ba MAI mult, fiecare dintre noi trece la diferite momente printr-o gama variata de stari si dispozitii, de la "posomorat" la "vesel si ghidus", de la "adormit" (la figurat, evident - de fapt preocupat) la exuberant si de la placid la surescitat, in functie de un numar de factori (meteo, perioada din zi, oboseala acumulata in timpul lucrului, preocupari extraprofesionale - bani, acte, boli, familie, etc).
In functie de toate acestea (si de multe altele) pot sa fiu in dispozitie de a asculta muzica sau nu, mai vioaie sau mai domoala, mai tare sau mai incet, sau de a ramane tacut, respectiv de a vorbi - de a comenta realitatea din jur, sau de a recita, de a povesti o carte, sau un film, sau o piesa de teatru, sau o amintire de altadata, sau de a spune anecdote, sau probleme logice, sau de a discuta si a raspunde pe marginea problemelor clientului, sau ale mele, etc.
Ca tot omul care tre' sa-si omoare timpul si sta mai mereu singur, desi (tehnic, in principiu) e in mijlocul multimii.

Ionut spunea...

Hai ca nu toti taximetristii e cocalari! :))

VictorCh spunea...

Majoritatea nu e...

Trimiteți un comentariu

Acum e randul tau: