www.pcmadd.com

9 ianuarie 2010

Electrica e acolo...şi te vede!

Cristi, un tip de treabă ce „dă cu mopu” prin Electrica, primeşte într-una din zile o reclamaţie de la un nene. Da, aţi ghicit, una din acele reclamaţii pe care le trimiteţi şi voi, indiferent dacă v-aţi plătit factura sau aţi uitat complet şi asta vi se pare că a ramas singura modalitate de a verifica, înainte de a fi deconectaţi de „nemernici”.

Buuun, şi după cum vă spuneam, lui Cristi al nostru i se plânge un nene, să-i spunem Gicu, deşi e prea comun numele, pe cât de rara va fi întâmplarea, cum că Doamne-Doamne s-a supărat pe el într-o zi și a trimis un trăznet puternic, ce a pătruns prin rețeaua electrică şi i-a ars mai multe aparate electrocasnice. Nenea nervos din cale afară, ca oricare altul în situația lui, vrea ca bunurile să îi fie reparate. Cristi, angajatul model, lasă „mopu” pentru 5 minute şi îi explică omului ce să facă, iar Gicu se conformează. În zilele următoare acesta se prezintă cu o mașina plină de electrocasnice: frigider, congelator, cuptor micro și alte treburi, două televizoare și un radio, cam tot ce-i trebuie unui om gospodar într-o casă. Se fac formalitățile, nenea de la service comunică ambelor părți timpul estimat pentru efectuarea lucrării, se schimbă numere de telefon, se salută și fiecare merge la „mopul” lui.

Trec, să fi fost vreo 4 luni și nenea nostru, nu mai dă nici un semn de viaţă. Cei de la service, disperaţi pentru că numeroasele electrocasnice ocupau spaţiu degeaba, sună la Cristi și se interesează care e treaba.

„Domnu’ Cristi, nu știti ce s-a intamplat cu domnu ăsta? Io nu mai pot lua comenzi de la oameni că îmi ține spațiul ocupat, dacă nu vine după ele. Şi nici nu îmi răspunde la telefon. Ziceţi-i că nu tre să plătească nimic, numai să vină să le ia, să mă scap de ele.”

Cristi, mirat la rândul lui, aruncă un ochi în sistem și constată că de la ultima citire, care s-a efectuat înainte de furiosul trăznet, Gicu al nostru consumase nu mai mult, nici mai putin decât 1000kWh. După ce aplică toate formulele pe care le ştia el de la şcoală, nu ajunge decât la o singură întrebare: cum naiba cu 0 electrocasnice în casă, poţi avea un cosum aşa de mare?? Nereuşind nicicum să găsească un răspuns, se decide să îi facă omului o vizită la domiciliu, să vadă cum stă treaba.

Îl ia pe un coleg cu el și se porneşte spre Floreşti, unde acolo-și avea domnu bârlogu. Se uită la contor. Funcţiona. Se uita la adresă. Coincidea. Ajunge la uşă, sună, deschide o doamnă. O doamnă mare, cam de două ori ş-un pic cât Gicu.

- Săru’mâna doamnă! De la Electrica suntem. Am venit să vă anunțăm că v-au fost reparate aparatele electrocasnice și ar cam trebui, ieri dacă se poate, să mergeți să le luați.
Femeia, cu nişte ochi din ce în ce mai mari, se vedea clar că nu ştia dacă să creadă că e vreun concurs şi tre să dea răspunsul „corect” sau ăştia au încurcat adresa:
- Ce-ai nene? Ai băut petrol? Noi nu avem aşa ceva la reparat. Ale mele sunt bine şi sănătoase. Nu le vezi prin casă? Îşi fac treaba de minune. Îmi pare rău, cred că aţi greşit adresa.
- Păi …pe soţul dumneavoastră îl cheamă Gicu….?
Femeia din ce în ce mai mirată:
- Da.
Şi începe Cristi al nostru să-i explice cu trăznetu, cu reclamaţia, cu frigideru, cu televizoru etc, etc, femeia devenind din ce în ce mai consternată.
- Mă repet, zice doamna într-un final. Eu nu ştiu nimic din ceea ce spuneţi dumneavoastră şi mie nu mi s-a stricat nimic în casă. Figiderul îl am de douăzeci de ani şi funcţionează perfect. Congelatoru la fel.
-Doamnă, de undeva trebuie să le fi adus… Poate… mai are pe cineva, spune Cristi la plesneală şi pentru a o enerva mai tare pe doamna deja evident iritată.

Pentru un minut se aşterne liniştea. Cristi pare mulţumit de gluma lui proastă. Doamna analizează porumbelul scăpat de Cristi şi după vreo zece secunde, se aude un urlet:
-Giculeeeeee, ia hai tu puţin până aici!
În capătul holului, se deschide uşa la baie şi apare domnu’ Gicu. Face ochii mari cât cepele când îl vede pe Cristi şi se apropie încet ca porcu la tăiere.
-Ia zi-mi tu mie, de unde ai dus tu nu ştiu ce la reparat…

Încet, încet femeia află adevărul, Cristi pleacă multumit şi distrat către Electrica, iar Gicu îşi jură că dacă data viitoare îşi mai ia o amantă, măcar să treacă aparatele electrocasnice pe numele ei.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acum e randul tau: