www.pcmadd.com

18 ianuarie 2010

De ce nu ne place aici?


Poate că “De ce îmi displace că sunt român...!” ar fi fost un titlu mai potrivit, dar de acum nu mă mai întorc să modific. Dar haideţi să înlăturăm dintre următoarele "pentru că" de mai jos şi poate vom fi mai apreciaţi ca popor, ne va merge mai bine şi vom zâmbi mai mult în fiecare zi.

Pentru că ne urâm între noi: ardeleni vs. bucureşteni, olteni vs. moldoveni (sau orice altă combinaţie), posesori de Logan vs. posesori de BMW sehaş de la nemţi, dinamovişti vs. stelişti etc etc....
Pentru că suntem "Gică Contra" din naştere. Orice iniţiativă în mintea noastră este sortită eşecului: "Cum, afacere în agricultură? Nu ai nicio şansă. Sa vinzi cartofi la piaţă, nuuuu! Să deschizi un chioşc? Nuuu, te mănâncă mafia locală, îţi sparg ăştia magazinul, vine banca şi îţi ia casa, etc, etc...", iar când vedem că alţii reusesc in jurul nostru: "Eh, ăştia au pile"
Pentru că indiferent cât de scurt este drumul de parcurs sau cât de aglomerat este traficul, noi ne urcăm în maşină "ca să ajung mai repede".
Pentru că nu ne bucurăm de viaţă. Suntem mici roboţei doborâţi de grija zilei de mâine.
Pentru că vecinii mai vechi din bloc se consideră proprietarii locurilor de parcare publice din faţa blocului.
Pentru că ridicăm 100 de biserici şi 2 şcoli.
Pentru că suntem săraci din cauza prostiei şi nu ne dăm seama. Nu am vazut în viaţa mea un om deştept şi muncitor care să fie şi sărac.
Pentru că avem să aruncăm cu bani în Guţă, Salam, Minune la orice paranghelie, petrecere, nuntă, dar trecem nepăsători pe langa oameni a căror viaţă depinde de o sumă de bani.
Pentru cozile de la loto de Crăciun şi înainte de alegeri, pentru că prea mulţi îşi pun speranţele în “şasedinpatrujnouă”
Pentru că nu suntem capabili să ne adaptăm la noile tehnologii, iar părinţii şi copiii lor nu prea au ce discuta.
Pentru că la nuntă invităm toţi cunoscuţii şi necunoscuţii "ca să ieşim bine".
Pentru că McDonald's este un succes în România, iar un restaurant cu specific tradiţional este mai mult gol.
Pentru că românii peste 40 de ani care mai fac ocazional un sport sunt atât de rari încât întorci capul după ei prin parcuri.
Pentru că pădurile noastre după 1 Mai arată ca o groapă menajeră.
Pentru că nu facem nimic dacă nu suntem plătiţi.
Pentru că facem rate la bancă pentru plasmă şi maşină de spălat vase fără să ne pese de comisioane şi dobânzi, apoi dăm vina pe banci că ne jefuiesc.
Pentru că urmărim toate emisiunile concurs în care credem că ne vom îmbogăţi rapid.
Pentru că suntem invidioşi: pe colegul care a fost promovat, pe vecinul care şi-a pus termopan, pe fratele care şi-a făcut vilă şi pe colega care arată mai bine. Nu ne întrebăm ce au făcut ei ca să ajungă acolo (muncă, sport, învăţătură, efort etc). Nuuu, e mai simplu să găsim explicaţii de genul "şi-o trage cu şeful, fură, are noroc..."
Pentru că din şcoală ieşi aşa cum ai intrat.
Pentru că aruncăm mizeria din maşină pe geam.
Pentru că mergem la Mall fără să intenţionăm să cumpărăm ceva.
Pentru că donatorii de sânge sunt muritorii de foame care au nevoie de bonuri de masă

Continuă tu dacă vrei…
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acum e randul tau: