www.pcmadd.com

17 noiembrie 2009

22

Se pare că problema numărul unu a României este actualul preşedinte. Se poate. Toţi oamenii cu putere de decize din ţara asta o susţin şi cel puţin declarativ, vor binele poporului. Nu demult s-a făcut o alianţă care a propus un premier. De ce nu s-a făcut aşa ceva şi în cazul preşedintelui? De ce nu au propus un Iohannis ca şi candidat unic al celorlalte partide. Aşa simţeam toţi că în sfârşit politicienii se gândesc la contribuabil. Aveau majoritatea, nu riscau să fie furaţi la alegeri şi aveam preşedinte din primul tur. Cam câţi bani se economiseau neavând un al doilea tur? Cam o căruţă de bani. De ce nu s-a făcut asta? De ce pentru premier s-a găsit o soluţie comună, dar acum nu?

7 comentarii:

Montesquieu spunea...

Smart! Good point : )

babuinu spunea...

Ce zici tu aici e putin deplasat..pana la urma de-asta alegerile sunt alegeri, ca sa ai posibilitatea sa ALEGI. Si acum sincer, nu cred ca eu (sau altcineva), in calitate de contribuabil, as fi fost mai fericit ca nu mai cheltuiesc aia x bani pentru campanie. Si mai sunt si alte chestii..mai gandeste-te.

dennis spunea...

pai chiar asta e. ca nu ai de unde alege.
tu vrei sa zici ca banii de campanie sunt ai contribuabilului?!? nuuuu creeed!

Anonymous spunea...

Iar numele politicianului cu o larga sustinere, pe cat posibil, sa inceapa cu litera B si sa se termine cu U. Sa traim bine! La multi ani 2004!
Eu nu stiu nici o tara din lumea democratica(nu punem Romania anilor 90 cand era alt context, sau alte tari proaspat iesite din comunism), unde sa se aleaga presedintele din primul tur.
E foarte dificil, mai ales ca e vorba de foarte multa putere => bani in joc.
Banii pentru campaniile electorale vin, in marea lor majoritate, din "donatii". Partea proasta e ca banii aia trebuie sa se intoarca inzecit de unde au plecat. Adica exact prin modalitati gen :contracte paguboase, licitatii masluite etc.
Banii pentru organizarea scrutinului sunt intradevar din buget, dar asta e costul democratiei. In schimb, sondajul de opinie organizat in aceeasi zi, cu costuri de 3-4 milioane de euro, este pentru scopul nobil "sa-i prostim pe prosti", fara absolut nici o valoare juridica. Asa ca eu, in calitate de cetatean, voi anula votul. Sau il voi refuza politicos.
Te-am salutat!

dennis spunea...

to Anonim: si atunci cum il debarci pe mariner?

Marius Moldovan spunea...

M-am botezat, sa nu mai postez cu anonim.
Poate ca nu se poate sa-l debarci. Poate ca are prea multa influenta si "cunostinte" in domeniu pentru a fi debarcat. Poate ca in Romania anului 2009 inca se pot frauda masiv alegerile, si nu ma refer la "aligatori" si turismul electoral, desi poate sa influenteze foarte mult, mai ales in turul II. In 2004 au existat suspiciuni mari. Sunt convins ca marinarul a castigat cel putin 5-6 procente din isteria nationala cu fraudarea alegerilor. A fost tot genul "sa-i prostim pe prosti". Imediat dupa, nu am mai vazut nici probe, nici pe el negandu-si declaratiile, desi avea toate parghiile necesare sa demaste o presupusa fraudare.
Mai sunt de luat in calcul si teoriile conspirative, cum ca daca americanii il vor in continuare, nu va pica. Daca nu-l mai vor, va pica.
Eu as merge mai mult pe varianta a doua. Si cred ca de data asta nu-l mai vor.
Raspunsul simplist ar fi: mergi si pui stampula pe altul, si poate se sincronizezi cu gandul marelui licurici

dennis spunea...

mai Marius, ce sa zic eu, depinde cum ma trezesc duminica de dimineata. daca e vreme buna de plimbare, o sa ies pe afara. daca ma impiedic de ceva alegatorie, o sa intru sa pun stampila aia in chenare pana se consuma tot tusul. si pentru siguranta, o sa imi iau si un pix sa scriu si " 'tu-va-n cur"

Trimiteți un comentariu

Acum e randul tau: