www.pcmadd.com

26 mai 2010

Sa se faca catedrale

M-am saturat sa vad oriunde merg biserici in constructie, in conditiile in care mai exista o alta la cateva sute de metri mai la deal sau mai la vale. Macar daca ar fi una modesta, dar nu frate, trebuie sa concureze la inaltime cu Burj Al Arab, de parca in biserica se intra unul peste altul, nu unul langa altul. Unde e modestia promovata de ei sau sfatul de a nu face averi pe pamant ci pentru viata de dupa? Astea sunt valabile doar pentru prosti. Smecherii cu barba isi fac vile, isi cumpara apartamente, masini si cabane la munte. Zicala fa ce zice popa nu ce face popa, prinde la prea multi din pacate.
Prin scoaterea institutiei bisericii de la bugetul de stat, cred ca ne-am convinge rapid cat de credincios e poporul roman si cati dintre noi ar finanta biserica. Eu stiu sigur ca as zice pas. Posibil ar ramane printre finantatori, acele persoane care vor sa manipuleze masele, la fel cum se practica si acum, dar pe bani publici. Suntem manipulati pe banii nostri. Nu-i asa ca e dragut?

Daca o catedrala de cateva sute de milioane de euro este ceea ce ne lipseste, ne meritam soarta...

ps: Nu-i asa ca sunteti draguti si nu observati caca-ul din titlu? Multumesc!

Posted by
Dennis

10 comentarii:

Geocer spunea...

In conditiile in care toata lumea se da de ceasul mortii cu iesirea din criza, Patriarhia Romana a gasit deja solutia. Poate ca ti-a scapat informatia, dar a fost vehiculata saptamana trecuta : Romania va iesi din criza construind cat mai multe biserici ! Eeee, vezi?

VictorCh spunea...

In orice caz, Geo, in felul acesta macar Romania clericala SIGUR va iesi din criza.

VictorCh spunea...

dennis: P.S. "Biserica catolica" este una dintre putinele cacofonii acceptate de limba romana academica. La dumneata cuvintele nu sunt chiar aceleasi, dar ideea se pare ca se perpetueaza.

dennis spunea...

VictorCh: stai sa vezi cand ajunge prietena mea acasa ce ma cearta. ea mi-a zis sa evit cacofoniile si in special s-a legat de asta, dar eu ca un Dennis, n-am ascultat. m-a avertizat ca voi fi taxat :d

Ionut spunea...

da ... aia cu juramantul saraciei nu prea se respecta, parca nici ala al moderatiei de toti preotii sunt grasuni si rozalii in obraji!

VictorCh spunea...

dennis: Bagsama prietena dumitale te iubeste, daca-si bate capul sa-ti corecteze deficientele. (Este adevarat ca NU ASTA e cea mai mare greseala de exprimare in limba romana, "agramatismele" si necunoasterea modului corect de folosire a semnelor de punctuatie - in special a cratimei - sunt MULT mai grave, dar de ce sa nu corectezi chiar si o greseala mai putin insemnata?)
A propos de cacofonii: stii sa precizezi cate (si care anume) sunt cacofoniile tipice care totusi sunt acceptate in limba romana, pe langa cea deja mentionata, "biserica catolica"? (Poate ca te ajuta prietena?)
Daca dumneata nu stii (si nu stie nici ea), poate ne ajuta altcineva dintre cititorii blogului? (Sau chiar daca stii/stiti - poate mai completeaza cineva?) Dar "sportiv" consider ca ar fi sa ti se dea ragaz sa poti sa raspunzi dumneata primul, intrucat provocarea initiala DUMITALE iti fusese adresata.

dennis spunea...

Ion Luca Caragiale
Banca Comerciala

si poate mai nou: Monica Columbeanu :D

am trecut testul?

dennis spunea...

epoca capitalista

VictorCh spunea...

Da. Incep eu completarile:
tuica calda
tactica cavaleriei...
Mai completeaza cineva?

VictorCh spunea...

NU! Este usor de inlocuit (perfect, inclusiv conotatiile!) prin "era capitalista".

Trimiteți un comentariu

Acum e randul tau: