www.pcmadd.com

20 mai 2010

Cine iubeste animalele?


Era iarna, ma intorceam cu prietena mea de la Galati. Drumul a fost curat cu mici exceptii, chiar daca a inceput sa ninga. Intre Brasov si Sighisoara pe o portiune drumul are doua benzi la urcare si una la coborare. Printre doua tiruri care coborau se strecoara un caine, care traverseaza drumul alergand spre banda pe care eram noi. 

Am franat, dar l-am atins cu bara dreapta fata. S-a auzit un zgomot urat, infundat. Unii poate il stiti, desi sper sa nu aveti habar despre ce vorbesc aici. Am tras pe dreapta. Am coborat. Ce-am zis din momentul impactului pana am ajuns in fata masinii, nu mai stiu. M-am linistit cand am vazut cainele alergand pe camp, dar mai ales cand am vazut ca frantuzoaica este intreaga. Am urcat in masina si i-am zis ca atat masina cat si catelul sunt bine, dar mi-a luat ceva timp sa-o linistesc, sa putem continua drumul spre Cluj.

Suna telefonul ei. O prietena.
-Acum venim spre Cluj. Tremur toata. Am lovit un caine...
-Masina e ok? intreaba ea.
...

Suna iar telefonul. Tatal ei.
-Drumul e ok, dar mai avem pana la Cluj. Tremur toata. Am lovit un caine...
-Masina e ok? a intrebat.
...

Suna iar telefonul. Fratele ei.
-Da, mai avem pana la Cluj. Tremur toata. Am lovit un caine...
-Masina e ok? intreaba el. 
-Mai da ce aveti toti? De catel nu intreaba nimeni daca e ok?

Posted by
Dennis

21 de comentarii:

realbadpisy spunea...

:D asa suntem noi fetitele:D

yuri spunea...

Cu atât de puţine cuvinte ai reuşit să vă "descrieţi" pe amândoi...

Ionut spunea...

Stiu zgomotul, am lovit o pisica ... fug ei, din cauza adrenalinei, dar fac hemoragie interna si in cateva minunte mor! e suficient o coasta sa fie rupta si sa-i perforze plamanul si ...

normal ca e mai importanta masina, caini sunt pe toate drumurile si se inmultesc al dracu de repede, masina ta nu stiu daca va face pui prea curand ... asta mai ales ca ea insasi e un pui .. cand ajunge 407 poate atunci face un pui ca ea sau 107! :D

Maria spunea...

Ionut, si oameni sunt pe toate strazile si unii se inmultesc al dracului de repede. Insa daca vreo persoana draga tie ar fi lovita de masina nu cred ca ai mai pune la fel lucrurile in balanta.

Si pana la urma, masina se repara, dar un suflet sa il readuci la viata...

E adevarat ca oamenii sunt egoisti, dar parca astfel de reactii nu pot sa nu ma intristeze

Ionut spunea...

cainii nu au suflet ;)

dennis spunea...

Ionut: ideea e ca altii au politia lor pe bune. deci altii considera ca au

Anonymous spunea...

Din pacate, unii barbati se considera mai barbati daca nu-si arata afectiunea fata de animale. Stau si ma gandesc ca si noi oamenii suntem pe toate drumurile si trebuie sa recunoastem ca suntem "vreo cativa" asa ca n-ar fi bai daca ne-am mai imputina, mai ales in conditii asa violente, nu?
"Cainii nu au suflet"- oare?! Te asculta, se bucura cand le vorbesti, cand ii alinti, sufera cand ii certi, te protejeaza, iti sunt loiali...ce-ar mai trebui sa faca pentru a avea suflet? Sa dea in cap, sa omoare, sa injure, sa fure?
In ceea ce priveste intamplarea pe care tu dennis ne-ai impartasit-o, aceasta se numara printre situatiile nefericite in care nu ai cum sa eviti bietul animal. Imi pare rau pentru saracul catel dar si mai rau imi pare pentru Ionut care atat intelege el din viata asta ce ne-a fost data: diferenta dintre un catel si o masina este aceea ca o masina nu face pui!

Maria spunea...

Da Ionut, cainii nu au suflet, pinguinii zboara, iar marmota inveleste ciocolata in staniol

Ionut spunea...

@ Maria: in inocenta ta, ironia dvs e chiar inteligenta!

pinguinii zboara ... nu stiai, nu!? chiar zboara, doar ca prin apa! google`it si o sa vezi ca exact termenul `zboara` este in toate lucrarile de specialitate cand cineva se refera la deplasarea pinguinului prin apa!

cainii chiar nu au suflet, iar daca si @ Anonim ar fi avut un gram de curiozitate sa citeasca niste lucrari de teologie (indiferent de confesiunea crestina ... catoloc, ortodox, protestant) ar fi aflat de ce animalele nu au suflet!

sper ca nu vrea cineva sa se faca de ras sa zica de alte religii cum ar fi cea hindusa & co, ca termenul suflet e intalnit doar la religiile monoteiste, la cele 3 ... iudaism, crestinism si islam si nicaieri nu apare ca vreo creatura, cu exceptia omului care a fost creat de dumnezeu prin interventia sa personala si nu prin cuvant ca restul creatiei, vreao alta creatura are suflet! (ca amanunt, chiar si in islam e la fel .. cu adam, eva, sarpele .. )

@ Anonim: daca un robot te asculta si se bucura cand ii dai vesti bune si se intristeaza cand aude vesti rele, inseamna ca are suflet?

sufletul e compus din: sentimente, vointa, ratiune,lucruri pe care animalele nu le au ... ele au doar instincte.

cainele nu-si iubeste puii, ci doar are instinctul matern de ai creste, nu dragoste! ai vazut caini indragostiti?

cainele nu are vointa! ai vazut caini sau animale salbatice care sa omoare de dragul de a o face? ei o fac cat sa se hraneasca, nu gasesc o pasiune in a face diverse, nu pun pret pe lucruri materiale ca omul, nu doreste sa domine alte animele din specia sa sau din specii diferite. nu incurca asta cu ierarhia si sistemul de conducere ale unor mamifere!

animalele nu au ratiune ... kant a zis-o mai bine si in mai multe cuvinte! :D

Si ca sa-ti fac pe plac: Asa ma simt eu barbat, zicand ca animalele sunt naspa si nici nu plang, pentru ca barbatii nu plang niciodat! na!

Ionut spunea...

Sper ca maine sa dai nas in nas cu cainii astia plini de suflet!

http://spuse.tumblr.com/post/625598575/this-is-spartaaaa

Anonymous spunea...

Anonim a avut curiozitatea sa citeasca intreaga biblie in care de exemplu nu a gasit nici un pasaj in care sa se spuna ca trebuie sa ne facem cruce sau ca trebuie sa ne asezam in genunchi cand mergfem la biserica, etc. Biblia, lucrarile teologice sunt scrise tot de oameni. Si cu asta am spus tot. Destul de fortata comparatia dintre un catel si un robot iar in ceea ce priveste un caine indragostit: tu ai stat sa observi daca este?
Discutia aceasta poate continua la nesfarsit atat timp cat tu aduci ca argument ce ai citit in anumite lucrari teologice sau in scrierile lui Kant iar eu iti spun de fiecare data ca biserica, religia in general pentru mine inseamna o forma de manipulare a maselor sau o forma de imbogatire pentru altii. Eu cred in Dumnezeu si atat. Daca imi spune Dumnezeu in vis ca animalele nu au suflet atunci iti voi da dreptate. :)
Intre timp raman la parerea mea ca sunt foarte multi oameni care fac umbra pamantului degeaba si care nu au nici macar 1% din sufletul unui caine.
Daca tu asa te simti barbat ma indoiesc ca sufletul tau este compus din: sentimente, vointa, ratiune asa cum ai afirmat.
Si in fimal: Daca barbatii nu plang niciodata inseamna intr-adevar ca pinguinii zboara, iar marmota inveleste ciocolata in staniol!

Ionut spunea...

esti naiva sa nu zic proasta! esti tipic/ă unui adolescent de liceu cu idei putins i fixe imprumutate de la alti prosti cu idei mai putine si mai fixe si fara prieteni!

banalitatile afirmate dau dovada unei lipse crunte de cultura in orice domeniu!

eu zic sa mai lasi dracu prostiile si sa pui mana sa citesti niste almanahe ceva ca te faci de ras!

bre, daca tu simti nevoia sa scrie intr-o carte `ca la prosti` ce trebuie sa faci ... nu-ti da de gandit? unele lucruri sunt de bun-simt si un om mediu ca si eruditie si-ar da seama!

hai ca ma plictisesti, bafta si multa intelepciune pe viitor ca ai nevoie ... cam de 2 galeti! ;)

P.S. Normal ca o eventuala discutie cu tine ar dura la infinit si nu ar duce nicaieri ca nu are rost sa vb cu cineva care nu are nici un argument ci niste chestii culese de peste tot, chestii vagi si tembele, iar eu mi-as bate gura, dar si degetele pe tastatura degeaba. de ce sa dau margaritarele mele la porci ... iti suna cunoscuta expresie din moment ce ai citit Biblia!? :)

p.s. 2 esti cap patrat? nu ai inteles ca pinguinii zboara ... cauta pe google .. poate pe romaneste intelegi!

Anonymous spunea...

Disperarea ta ma amuza :))) Daca tu iti permiti sa afirmi ca sunt naiv, cap patrat, da-mi voie sa te instiintez la randul meu ca esti un frustrat. Reactia ta dezvaluie acest fapt. Un om citit, cult (asa cum probabil te consideri) nu ar imbratisa atat de repede jignirile la adresa unei persoane pe care nu o cunoaste. Poti sa-ti sustii punctul de vedere fara a apela la astfel de insulte.
Te las acum cu galetile tale de intelepciune si cu ciulinii tai, pardon margaritarele pretioase vroiam sa zic, cu rugamintea insa sa ma anunti si pe mine cand vei intalni acel pinguin zburator. (Atat eu cat si Maria ne-am referit la actiunea propriu-zisa asa cum o intalnesti la gingasele randunele, la delicatele pasari colibri ;) , intelegi nu? Sigur ca intelegi, doar esti baiat destept).Gandurile-mi zboara acum spre alte lucruri, contructive...dar stai, gandurile zboara?!
Iti doresc succese si excese!

Maria spunea...

Ionut, esti naiv! Nu tot ce zboara se mananca! Poate nu stii ca intre sensul propriu si figurat al cuvintelor exista o mare diferenta. Cauta in DEX definita cuvantului “a zbura” si vezi ca undeva mai in josul paginii sunt si expresii de genul celor la care te referi tu.
Iti respect sistemul de valori dar pt mine lucrarile de teologie sau cartea de fictiune “Colt Alb” sau “Black Beauty” e tot aia. Biblia e scrisa de oameni si nu reprezinta un adevar absolut.
Cainii au sentimente, de aia se bucura in fiecare zi cand ajungi acasa si te intampina de parca te-au vazut prima oara, de aia sunt deprimati cand nu li se acorda destula atentie, de aia isi pierd increderea in oameni atunci cand sunt abuzati, de aia nu te musca atunci cand incerci sa le ingrijesti o rana, desi ii doare...pentru ca NU reactioneaza instinctiv.
Cat despre “nu doreste sa domine alte animele din specia sa sau din specii diferite”..asta nu o crezi nici tu, nu?
Si ca sa mai glumim asa..ca parca prea “ne-am aprins” - vorbesc la figurat ;) - partea cu “marmota inveleste ciocolata in staniol” nu ai comentat-o.
Offtopic:
Nu inteleg de ce in capul tau Anonim e de genul feminin.
“cainele nu-si iubeste puii, ci doar are instinctul matern de ai creste, nu dragoste! “ Gaseste greseala gramaticala ;)

dennis spunea...

Anonim, de ce nu iti dezvalui identitatea? stim ca esti barbat, mai lipseste un nume ;)

VictorCh spunea...

dennis: "...stim ca esti barbat..." DE UNDE?

VictorCh spunea...

P.S. Raspunsul la intrebarea din titlu: zoofilii.

dennis spunea...

azi sunt ametit

VictorCh: nu a ripostat la "naiv" si de aici am tras concluzia ca ar fi un el

Ionut spunea...

marmota inveleste ciocolata in staniol, -ai vazut la tv!?

cand scrii in fuga mai apar si greseli de tehnoredactare!
poftim: a-i

noi sa fim sanatosi, cainii e caini si nu e oameni si nu are suflet! :D

punct! :)

VictorCh spunea...

dennis, scuza-ma, probabil ma exprimasem prea eliptic incat a aparut discrepanta in comunicare.
Eu nu protestasem la faptul ca ar fi un "el" (asa cum bine scrii), numai ca pt mine cuvantul "barbat" mai are si alte conotatii decat specificarea genului caruia ii apartine cel astfel caracterizat; el reprezinta IN SINE o caracterizare (magulitoare), si - credeam eu - trebuie sa-ti castigi dreptul de a merita sa fii astfel caracterizat, dovedind ca intr-adevar AI caracteristicile pe care le presupune - or mie nu mi-a facut impresia ca "ascunderea" sub masca anonimatului (profitand de legatura impersonala prin net) ar fi fost compatibila cu caracterizarea implicita reprezentata de acel cuvant. "Baietas", "copil", "pustiulica", "pici", in cel mai rau caz "fatalau" - da' "BARBAT"? CREZI??? (Este adevarat ca ideile pe care le-a exprimat sunt - in principiu - corecte si pertinente, dar "sfiala" de a-si asuma aceste idei prin recunoassterea si asumarea numelui - atitudine care ar mai putea fi caracterizata si cu un ALT cuvant, mai putin "ingaduitor" - ii "umbreste" din merite.) (Nu te supara, dennis, eu nu reusesc sa accesez rubrica "ABOUT" din bara orizontala de sub titlul blogului dumitale: ce varsta ai? Multi inainte!)

dennis spunea...

VictorCh: eu ii respect dorinta de a se recomanda Anonim. cu siguranta are motivele sale.

in dreapta jos, la sectiunea "Despre Dennis" se pot afla cateva detalii despre mine.

curand voi lucra si la pagina "Despre mine" imediat sub antet.

Trimiteți un comentariu

Acum e randul tau: