www.pcmadd.com

5 mai 2010

Cand trebuie sa facem legi

Mare grija la alcool! Daca ajungi la spital in coma alcoolica, s-ar putea sa platesti serviciul medical. Aceasta este o lege propusa de medicul-deputat de Iasi, Tudor Ciuhodaru, pe motiv ca se cheltuie foarte mult cu tratamentul si ingrijirea acestor persoane.
Domnu' medic-deputat, daca vine o persoana care a fost obligata sa bea peste masura? La asta te-ai gandit?
Se poate propune aceeasi treaba si in cazul drogurilor, dar revin: daca i-a fost injectat drogul fara voia sa? 
De asta ne merge atat de bine. Sa nu apara domnii la sfarsit de an la stiri ca nu au venit cu nici o initiativa legislativa, se trezesc sa faca legi.
Medicul-primar a avansat in grad.
Posted by
Dennis

2 comentarii:

Stefan Serban spunea...

Aici intervine o problema de bioetica. Pacientul care ajunge in coma pe o sectie de spital, fiind in coma nu are capacitatea de a lua liber decizii tocmai din cauza starii sale. Se poate presupune deci ca pacientul, daca ar fi constient ar refuza asistenta medicala daca scopul ingestiei de alcool a fost suicidul. Dar si suicidarii beneficiaza de asistenta medicala, si chiar psihiatrica. In acest caz, toti cei care comit suicid ar trebui sa plateasca serviciile medicale. Acest lucru ridica alte probleme mult mai ample.
Consider ca pe baza principiului liberului acces la asistenta medicala ar trebui cautate masuri alternative pentru reducerea numarului de persoane care ajung in asistenta spitaliceasca din cauza consumului de alcool.

realbadpisy spunea...

hmm ia sa ma gandeasc si eu la o lege!!!poate vansez si eu ..pe undeva.

Trimiteți un comentariu

Acum e randul tau: