www.pcmadd.com

29 iunie 2009

something nice...


Partly Clouded - Partial Noros - Pixar
Vezi mai multe video din Film

27 iunie 2009

Am găsit-o pe Elodia

Da, am găsit-o. E moartă. Şi e la Cheile Turzii. A căzut o stâncă pe ea. Săraca. Domnu’ Dan, ţi-am luat-o înainte. Uite poza...

Ce-am făcut azi...

Azi am fost în Cheile Turzii. A fost frumos. M-am umplut de noroi, dar aşa simţi natura. A meritat. Am văzut şi eu că se doreşte să se menţină curăţenia. Din loc în loc, erau amplasaţi saci de gunoi, care spre surprinderea mea, erau folosiţi în scopul pentru care au fost aşezaţi acolo. E un pas spre ceva bun. Şi se vedea că e mai curat.

Cîteva poze.


26 iunie 2009

Testament

Văd tot mai des familii care trec peste durerea pricinuită de decesul unui membru al familiei lor, se pot gândi la cei ce au nevoie de un transplant şi îşi dau acceptul când e vorba de recoltarea organelor pentru a fi de folos celor ce au nevoie.

Dacă se întamplă să păţesc ceva, vreau ca această însemnare să fie dovada certitudinii mele că « dincolo » nu o să am nevoie de ceea ce aici ar putea salva sau ameliora viaţa cuiva.

Sau cine ştie?!? Poate că voi fi considerat neeligibil, din dorinţa de a scapa lumea de orice urmă de Dennis.

Închei cu speranţa că vă voi mai încurca ceva vreme de acum înainte.

25 iunie 2009

Ce-am făcut ieri…

24 iunie 2009

Am găsit răspunsul…

Bărbatul înşeală pentru că femeia permite.

23 iunie 2009

tunning barbatesc (2)

"Şi totuşi, ai abilitatea să îl modelezi, încet, în timp, să îi araţi ce iţi place, să îl schimbi, însa cu grija, delicat, fără ca el să înteleagă că e acţiunea ta, ca apoi, la final, să vină mîndru la tine, să îţi spună ce a reuşit el. Tu ştii cît te-ai chinuit să îl aduci în acel punct, însa o sa te bucuri împreună cu el pentru ideea lui, pentru succesul lui. Dacă el ar realiza cît faci pentru ca lui să îi fie bine… atunci ar fi bărbatul pe care îl doreşti şi meriţi."

Aceasta e o însemnare de care m-am mai legat în trecut. Nu mai pot pune linkul spre ea, deoarece nu mai există această însemnare. Păcat.
(http://panza.weblog.ro/2009-04-12/773309/Femeia-si-barbatul.html#comments )

Referitor la dorinţa de a schimba, de cele mai multe ori se întampla altceva.

O femeie se chinuie în mod direct sau nu, să schimbe un barbat. De cele mai multe ori dupa ce reuşeşte asta, de efortul şi de munca ei se va bucura alta.

Nu e ideea mea, recunosc. Sunt sigur, dacă mai citeşte aceasta pagina, îşi va da seama şi cum a ajuns la urechile mele aceasta idee. Nu cred ca este o redare fidelă, dar in mare ideea e aceeasi.

Omul se mai schimbă. Şi e foarte adevărat. Cine îmi cunoaşte trecutul, îşi da seama de asta.

22 iunie 2009

ceva bun

După

un weekend

nu tocmai reuşit,

azi

am primit

o veste buna.

Merg la mare!

Perioada:

21-28 iulie.

Locatia:

Costinesti



(ps. Sper să nu păţesc ceva pînă atunci)

au...

-Au!
(s-a auzit la un moment dat)
(dupa care tacere)

-Unii au.
(am zis eu)

(dupa ce a ras)
-Da, unii au, dar o tin doar pentru ei.

19 iunie 2009

criză?

Am şi eu o întrebare. De ce dacă un barbat înşeală sau caută altceva decât ceea ce are acasă, trebuie neaparat să fie ceva legat de o criză. Că o fi criză de performanţă sau de vârstă, este invocată criza. În schimb dacă o femeie face acelaşi lucru, ea de fapt caută afecţiune. Hai să fim serioşi. Acelaşi lucru se caută în fiecare caz: sexul. Dacă nu ar fi vorba de sex, nu s-ar ascunde nimeni. Ar putea sta de vorbă sau să stea îmbrăţişaţi pe o bancă în parc, că doar se caută afecţiune nu sex. Ai văzut aşa ceva? Eu nu.

trag un claxon

Sunt convins că nu sunt nici cel mai bun şofer, nici cel mai corect din punct de vedere al legislaţiei rutiere, dar ce nu pot suporta în acest minunat trafic sunt claxoanele de la semafor. Se mai întâmpla uneori să mai întâlneşti un adormit sau neatent, care nu o ia de la semafor în milisecunda următoare, dar asta nu înseamnă ca al 6-lea şofer din coloană, trebuie să claxoneze în nanosecunda următoare ce vede verde. Asta să fie pasiunea lor? Naşpa. Nu am nimic cu maşina autohtonă, dar are un claxon să-i trăiască. De cele mai multe ori claxonatorii sunt posesori de golan. Sau o fi din cauza crizei? Se ştie că golanul, mai ales benzinarul, consumă destul de mult în oraş. Dar să consume chiar aşa mult in 2-3 secunde?

18 iunie 2009

cui sa multumesc?

Ar fi cateva persoane carora as putea sa le multumesc. Nu neaparat pentru ce se multumeste in mod frecvent. Eu as putea sa le multumesc pentru ca mi-au intors spatele. Da, si au facut bine. Daca nu o faceau, nu ajungeam sa cunosc sau sa ma apropiu de anumite persoane si sa privesc lumea cu alti ochi. Chiar ma bucur ca s-a intamplat asta. Sunt convins ca as fi regretat daca momentele pe care le-am trait in ultimul timp, nu aveau loc. Am auzit treaba aia cu "orice sut in cur e un pas inainte", dar eu nu simt ca ar fi vorba de asa ceva, pentru ca nu ma doare nimic (ca sa nu zic "curu"). Oricum e de bine. Si va fi si mai bine.

a walk

Azi m-am plimbat. Da m-am plimbat. "Ce mare lucru" ar zice multi dintre voi. Da, e mare. Nu m-am plimbat demult. Nu zic ca nu am mers pe jos, dar nu m-am plimbat. Am mai mers eu, dar in graba si mai ales in interes de fluturas de salar. Dar azi m-am plimbat. Pentru asta trebuie sa ii fiu recunoscator lui Gabi. Ea m-a scos din casa la plimbare. A fost placut. Multumesc Gabi!

17 iunie 2009

nimic nou sub soare sau sub luna

Nu am mai scris demult. Nu am avut chef si timp. Oricum nu mi-a simtit nimeni lipsa. Nici acum nu cred ca am ce sa scriu. Multe ganduri si intrebari. Mai mult sau mai putin personale. Rezolvarea unor treburi ramase nerezolvate de 8 luni. Mai bine zis, treburi pe care poate am refuzat sa le prinvesc in ochi. S-au lamurit aseara cu 2-3 sms-uri. Oricum, mi-am dat seama ca sunt treburi neimportante, sau mai bine zis treburi pentru care nu merita sa ma opresc in loc. Am altele acum in agenda: frantuzoaica mea iubita si finalizarea studiilor. Si cred ca ar trebui sa ma ocup putin mai mult de viata mea proprie si personala. Da, asa ar trebui sa fac.

si [aici]

10 iunie 2009

cluj-galati (partea VII)

duminica s-a si votat. eu nu. de ce? nu am vrut. am preferat sa vizitez alte parti ale orasului cum ar fi gradina botanica, planetariul, turnul de televiziune, iar apoi am poposit pe o terasa. era prea frumos totul ca sa ma gandesc si la ce si cat va face x sau y pentru romania in PE. de fapt m-am gandit si mi-am dat un raspuns in 2 secunde: cred ca atat mi-a luat sa zic "nimic"

9 iunie 2009

cluj-galati (partea VI )

mie mi-a placut la galati. cred ca e al doilea oras pe care il stiu, din care in 10 minute ajungi in doua judete diferite. cam atat iti ia sa ajungi din galati in tulcea sau in braila. tare de tot. primul de care stiam este cehu-silvaniei, de unde poti sa ajungi in jud. maramures sau satu-mare cam in 10 minute, dar depinde foarte mult de cat iti iubesti masina.
mi-a placut sa privesc orasul de la inaltime. am urcat in turnul de televiziune (costa 10 roni placerea asta). de acolo se vede, cred, tot. nenea cu liftul ne-a zis ca e cam cat 30 etaje. e singurul loc de pana acum in care am vazut botoane pentru chemarea ospatarului. e o chestie pe care am zis-o ce cel putin o gramada de ori. e o treaba foarte practica. decat sa te agiti ca o maimuta sa te vada ospatarul, nu e mai usor sa apesi botonu'? raspuns: ba da!
de acolo se vede foarte bine modul in care se face manevra de trecere cu bacu' si modul cum se "parcheaza", dar nu se vede cum stau tipele la soare fara top.

cu riscul sa ma repet, mie mi-a placut la galati.

cluj-galati (partea V )

un sfat: la galati cred ca nu exista aceeasi legislatie rutiera la pe la cluuuj. acolo cred ca s-a scos faza cu trecerile pentru pietoni. daca nu esti atent, risti sa te ia careva cu el de pe trecere, fara ca tu macar sa iti doresti asta. mare atentie!

cluj-galati (partea IV )

dupa ce mi-am dat bacu', am luat iar faleza inferioara la pas. s-a aglomerat intre timp. nu stiu cum se face, dar mereu pe unde sunt eu se aduna si lumea. cred ca ii anunta cineva, altfel nu imi explic faleza e plina de chestii ciudate. o multime de statui, creatii, opere cu inteles ciudat sau fara inteles, se intind de-a lungul ei. normal, ca doar suntem prin romanica, ele sunt pline de anunturi care mai de care mai cretine,cu o incarcatura sentimentala (declaratii de dragoste) sau chiar perversa impinsa spre bolnav (vanzari de organe atarnatoare sau referiri la orificii), normal insotite de numere de telefon. cine e interesat, am poze. nu am ratat nimic sau aproape nimic. dovada cele aproximativ 1200 poze facute.(va urma)

cluj-galati (partea III )

dupa o masa copioasa am iesit la plimbare. prima impresie: prea cald! m-am dotat cu aparatul foto (nikon- multumesc crys :*) si am luat-o spre rau. dunarea se vedea in zare. faleza inferioara era tinta. noroc cu copacii, ca mai tineau putina umbra. era foarte cald, dar cred ca am mai scris asta. de la caldura mi se trage. am nimerit cam la mijlocul falezei, asa ca am avut de ales: stanga sau dreapta. grea alegere. si am zis sa imi dau iar bacu.( mai devreme decat cei din a 12-a). ne-am luat beletele (1,5 ron/persoana). am asteptat incolonati pana s-au imbacuit masinile si am urcat si noi, astia cu doua picioare pe bac. eu nu m-am mai dat cu barca (pe apa) asa ca senzatia a fost una ciudata, dar m-am acomodat repede si am inceput sa ma bucur ca un copil. de fapt, nu demult a fost ziua mea, a copilului din mine, asa ca mi-am permis. pe malul celalalt am aflat ca ajunsesem in tulcea. mi-a placut mult cu bacu. nu am stiut cum o sa reactionez, daca imi va fi sau nu rau de mare, sau fluviu, dupa caz, dar am trecut cu bine de aceasta proba. (va urma)

cluj-galati (partea II )

dupa 9 ore, am ajuns la galati. primul contact vizual: monstrul din galati. am trecut repede de el si am mers spre faleza. prima oprire faleza superioara. dunarea se vede superb de acolo. cateva barci cu motor si un vas de croaziera brazdau de zor dunarea, facand valuri. nu am stat mult, ne era foame si am mers sa mancam. oricum era prea cald. termometrul indica 31 grade. numai bine de intrat in casa la racoare (va urma)

cluj-galati (partea I )

sambata de dimineata, cand multi dormeau inca, eu i-am dat cheie si am pornit spre galati. fara harta, fara gps, asa la nimereala, ca doar cu harta oricine se descurca am luat-o prin tinutul "unguresc" si am iesit pe la marasesti unde ne-am oprit sa dam slava eroilor neamului. si eroilor si spalatorilor de ocazie, le-am sat aceeasi slava, adica 2 lei. 2 lei la intrare, 2 lei la iesire. la iesire din curtea mausoleumului, unde stergatoarele 3 la numar, erau ridicate. prima intrebare "nu o fi permisa parcarea?" nelamurirea s-a lamurit imediat cand s-a apropiat un nene mai inchis la ten care mi-a zis ca mi-a spalat masina. primul lucru care mi-a venit din corzile vocale a fost "asa...si?" in fine, i-am dau ultimii mei lei, 2 la numar si am pornit spre galati. prima impresie in moldova noastra este ca E85 e un drum foarte bun (cel putin pe sectorul pe care am circulat eu) si nu am mai gasit placute bi, tri, ...lingve.(va urma...)

am revenit

dupa un drum lung galati-cluj, aseara pe la 22:00 am ajuns acasa. a fost o experienta placuta, am vazut locuri frumoase, oameni placuti, pot sa zic cu toata gura: "a fost un weekend bun pentru stiinta"
( momentan e prea cald ca sa mai continuu, asa ca las pe mai tarziu )